top of page

Statsminister Magdalena Andersson på Socialdemokraternas valvaka den 11 september 2022.

press to zoom

Ryska styrkor tog sig in i Natalias grannars hus i Butja, dödade mannen i familjen som fick ligga kvar fem dagar innan han begravdes i trädgården. Efter en tid försvann kroppen från trädgården. När de ryska styrkorna lämnade, sprängde de huset. April 2022.

press to zoom

Utbrända ryska stridsvagnar på en gata i Butja utanför Kiev i april 2022.

press to zoom

Prästen Andrij står vid en massgrav i Butja utanför Kiev. I graven finns kvarlevorna efter 67 människor – 66 civila ukrainare och en rysk soldat. "Han var också en människa", säger Andrij.

press to zoom

Förstörelsen är massiv i staden Chernihiv där några av de hårdaste striderna i Ukraina stått. April 2022.

press to zoom

Jaroslav är 11 år och bor med sin mamma i en jordhåla under en utbombad spårvagnsfabrik, som fungerar som skyddsrum. Chernihiv, Ukraina i april 2022.

press to zoom

Anna har förlorat sitt hem Chernihiv i det ryska angreppet. April 2022.

press to zoom

Viktor fick sitt hus förstört när ryska soldater bombade staden Chernihiv. Han är tillbaka i det som var hans hem för att leta efter något som var helt. Han hittade en backspegel till sin motorcykel.

press to zoom

I utkanten av Chernihiv försöker en man gräva fram en skadad ukrainsk stridsvagn, för att kunna använda den i striderna igen. April 2022.

press to zoom

Militärpolis undersöker en tidigare artilleriställning utanför Borodyanka, som användes för att beskjuta Butja, Irpin och Kiev. April 2022.

press to zoom

Ett bombat lägenhetshus i Borodyanka utanför Kiev, där en restaurang legat. April 2022.

press to zoom

Ett leksaksflygplan på marken framför ett lägenhetshus i Borodyanka utanför Kiev som utsatts för flygbombning. "Först kom ett flygplan och släppte en bomb, sedan kom det tillbaka och släppte en bomb på huset bredvid", säger ett vittne. April 2022.

press to zoom

En kvinna plockar upp splitter från en utbrunnen stridsvagn utanför hennes hus i Borodyanka utanför Kiev. April 2022.

press to zoom

På torget i Borodyanka står en staty av nationalpoeten Taras Shevchenko. Någon har skjutit en kula i huvudet på statyn. April 2022.

press to zoom

Ett utbombat hus längs huvudgatan i Borodyanka utanför Kiev. April 2022.

press to zoom
1/7
bottom of page